Sportlovskul

2019-02-20 13:00 - 2019-02-20 15:00

Ett fantasidjur skapat av barn i den kreativa verkstaden

Välkomna till Smålands museum på sportlovet! Från tisdag till fredag gör vi olika djupdykningar i någon av våra spännande utställningar. Det blir även skapande i vår kreativa verkstad med nya material varje dag, se programmet nedan.

 

Tid: kl. 13-15

Plats: Smålands museum, Södra Järnvägsgatan 2, Växjö

Ålder: 7-12 år

Kostnad: 20 kr

Föranmälan görs till entren@kulturparkensmaland.se eller 0470-70 42 31, 20 platser per dag

 

Tisdag 19 februari

Maja Wirde – Tunna trådar, stora mattor. Vi kikar på museets helt nya utställning med vävda mattor av den småländska konstnären Maja Andersson Wirde. Sedan arbetar vi med mönster och form i verkstaden och dekorerar linne eller kuddfodral med egna tryck.

 

Onsdag 20 februari

Länge leve Kosta! Vi undersöker en av museets roligaste glasutställningar och lär oss om hur arbetet på ett glasbruk kan gå till och hur man egentligen tillverkar glasmosaik. I verkstaden skapar vi egna mosaiktallrikar.

 

Torsdag 21 februari

Medeltidstorsdag! Vi pratar om den mörka medeltiden (eller var den så mörk egentligen?), visar hur man kunde klä sig på den tiden och sedan tillverkar vi egna kilmössor i verkstaden.

 

Fredag 22 februari

Lindormen och andra sagodjur. Vi besöker utställningen På väg i 1800-talets Kronoberg och utforskar hur man levde för över hundra år sedan. Vi berättar om lindormen och andra hiskeliga sagodjur. Sedan tillverkar vi egna små lindormar i vår verkstad.