Sportlovskul!

2020-02-21 13:00 - 2020-02-21 15:00

Pedagog och historiker Håkan Nordmark ler mot kameran och håller upp ett föremål som har tillverkats i den pedagogiska verkstaden. Föremålet är ett glas som någon har målat på.

Vill du lära dig mer om mosaik och järnspikar, räkna smådjävlar och bygga torn av ärtor? Då skall du komma till oss på sportlovskul! På Kulturparken Småland kan vi mycket om det mesta, kom och var kreativ i vår verkstad och utforska våra utställningar.

Välkomna till Sportlovskul!

 

Pris:20 kr/barn

Ålder: 7-12 år

Begränsat antal platser. Anmäl dig genom att maila:

Namn på barnet:

Namn på en ansvarig för barnet:

Telefonnummer:

Maila till: 

entren@kulturparkensmaland.se

 

Schema

Tisdag 18/2 kl.13.00–15.00

Änglar och djävlar!

Kom, lägg dig på rygg och upplev det målade taket från Furuby gamla kyrka. Vi berättar om bilder, symbolik och hur gott och ont illustrerades förr i tiden. I verkstaden målar vi med limfärg på takstickor och skapar nya bilder med inspiration av kyrktaket.

Onsdag 19/2 kl.13.00–15.00

Brädor, bjälkar och byggnader

Vi upptäcker de två nyöppnade arkitekturutställningarna och pratar om vad man kan bygga av trä. I verkstaden utgår vi från geometriska former som sätts ihop av ärtor och tandpetare och blir till byggnader.

Torsdag 20/2 kl.13.00–15.00

Glasmosaik = stora pixlar

Efter ett inspirerande besök i vår Kostautställning, där vi bland annat får veta hur mosaikbitar av glas tillverkas, går vi till verkstaden och formger bilder och mönster med hjälp av glasmosaik. Vi tittar också på några verk skapade av konstnärer som Vicke Lindstrand och Uno Lindberg.

Fredag 21/2 kl.13.00–15.00

JÄRN – varmt och kallt

Vad är det för skillnad på kallsmide och varmsmide? Hur gör man ståltråd? Finns det järn i sjöar? Vi tittar på järnutställningen 800 grader och arbetar med luffarslöjd i verkstaden.

 

————————————–

Pris:20 kr/barn

Ålder: 7-12 år

Begränsat antal platser. För att säkert få vara med gör en föranmälan till: entren@kulturparkensmaland.se