Ett & Annat: Kafé Värend

2020-03-11 18:00

Onsdag den 11 mars är det premiär för historisk talkshow på Utvandrarnas hus och det utlovas en kväll utöver det vanliga. Minst av allt blir det en ”vanlig” föreläsningskväll på museet.

 

Tänk teveprogrammet Skavlan som möter Kafé Norrköping och tillsätt en rejäl dos småländsk kulturhistoria, då har du ungefär Kafé Värend. Det enda som saknas är direktsändningen i teve, så man får snällt ta sig till Utvandrarnas hus för att vara kafégäst och uppleva spektaklet.

 

Programpresentatör är skådespelare Agnes Forstenberg, som vi bland anant känner igen från Regionteatern BlekingeKronoberg. Och som återkommande gäster medverkar historikern Håkan Nordmark och konstnären Åskar Lilja. Och självklart har vi hus-DJ på plats!

 

Ämnesmässigt rör sig Kafé Värend populärvetenskapligt kring Kronobergs historia med tyngdpunkt på de senaste 50 åren. Utöver de fasta paneldeltagarna gästas varje ”program” av lokala profiler för intervjuer och samtal.

 

Tid: 18.00

Plats: Smålands museum

Entré: 60 kr. Ett & Annat-kortet gäller som entrébiljett. Inget förköp av biljetter, kassan öppnar kl. 17.00. Kom i tid!