Hitta hit

Besöksadress: Södra Järnvägsgatan 2, 352 29 Växjö

Med buss och tåg
Hållplats Växjö resecentrum. Smålands museum / Sveriges glasmuseum är granne med Växjö world trade center och ligger på andra sidan bron från Växjö resecentrum.

Från Växjö resecentrum går du söder ut över bron mot sjukhuset.
Tidtabell (extern länk lanstrafikenkron.se)

Med bil

Smålands museum/Sveriges glasmuseum ligger vid sjukhuset i centrala Växjö. Vi rekommenderar att du parkerar bilen vid parkeringen vid Utvandrarnas hus eller i parkeringshuset vid sjukhuset.

För personer med särskilt parkeringstillstånd finns det en parkeringsplats direkt vid museets entré.

Bra att veta när du blir hungrig

I samma byggnad som Smålands museum / Sveriges glasmuseum finns restaurangen Izakaya moshi. De erbjuder vällagade smårätterna med inspiration hämtad från Japan, Vietnam, Korea och Kina. Klicka här för att komma till Izakaya moshis hemsida.

På Utvandrarnas hus finns den libanesiska lunchrestaurangen Mammornas café. Klicka här för att komma till deras hemsida. 

Smålands museum / Sveriges glasmuseum ligger i centrala Växjö och det är gångavstånd till ett stort utbud av caféer och restauranger.

Bra att veta om du vill fotografera eller filma

Det går bra att fotografera och filma utan stativ i våra utställningar. Däremot får inte museiföremålen fotograferas med blixt, eftersom det kan skada känsliga föremål.

 

Lägger du upp bilder på sociala medier får du gärna hashtagga med #kulturparken

 

Det går bra att använda texter och bilder från webbplatsen och då vill vi att du anger källan. Pressbilder hittar du här.

Tillgänglighet