Utvandrarnas hus

 

Utvandrarnas hus invigdes i augusti 1968 och är Nordens största institut med fokus på emigrationen till Nordamerika. I Utvandrarnas hus finns utställningar, arkiv, bibliotek och forskningsverksamhet. I Forskarsalen finns möjlighet att ta del av ett unikt källmaterial från emigrationen till främst Amerika och Kanada komplett med ett stort specialbibliotek. Här finns också tillgång till flertalet av de digitala databaserna.

Utställningen ”Drömmen om Amerika” är stängd för renovering

Utställningarna på Utvandrarnas hus renoveras för närvarande och basutställningen Det nya landet – Drömmen om Amerika öppnar lördag 30 oktober 2021

Under tiden visar vi de tre mindre utställningarna Moberg och utvandrarnaÅrets Svensk-Amerikan och Med svenska rötter på Utvandrarnas Hus.

Forskarsalen och Mammornas café är öppna

Forskarsalen och Mammornas café är öppna som vanligt under renoveringsperioden och det går även bra att boka Atriumsalen för konferenser.

Under renoveringsperioden har  för större grupper möjlighet att erbjuder en alternativ guidning/föreläsning som rör Amerikaemigrationen. För frågor och bokningar av dessa kontakta Maria Lönnborg på 0470-70 42 05, maria.lonnborg@kulturparkensmaland.se.

Emigration