Höstlovskul workshop: En annan värld

2021-11-02 13:00 - 2021-11-06 15:00

Tillsammans med glaskonstnären Anna-Linda Gabriel har Kulturparken Småland tagit fram en workshop med ljus och glas i fokus. Vilken betydelse har egentligen ljuset för oss människor? Hur kan vi med hjälp av glas bryta ljusets strålar och skapa optiska ljusfenomen?

 

Vi inleder med en kort rundtur i museets gömslen och vrår, i jakt på spännande föremål som visar hur glas kan reflektera ljus och skapa känslan av att stiga in i en helt annan värld. I verkstaden får alla deltagare med hjälp av speglar, glas och andra material testa på att göra sitt eget kalejdoskop.

Datum och tider

Tisdag 2 november – lördag 6 november, kl. 13-15

Plats

Skapande verkstaden, Smålands museum

Besöksinformation

Workshopen riktar sig främst till barn i åldrarna 7-12 år. Aktiviteterna leds av Kulturparkens Smålands pedagoger.

Biljetter

Biljettpris 40 kr. Antal platser: 15 st.

> Du bokar och köper din biljett här

Om konstnären Anna-Linda Gabriel

Anna-Linda Gabriel är en glaskonstnär som intresserar sig för naturfenomen och människans relation till naturen.

 

Hon arbetar ofta med multidisciplinära konstprojekt och bjuder gärna in vuxna och barn att delta i den skapande processen. Hon är bosatt i Småland och har sin ateljé på glasmuseet The Glass Factory i Boda.

Om arrangemanget och Bästa Biennalen

Arrangemanget är en del av Bästa Biennalens konstbiennal 2021, en konstfestival för barn och unga som äger rum mellan den 23 oktober till 7 november. Besök Bästa Biennalens hemsida för utförligt program www.bastabiennalen.se

 

Bästa Biennalen har sitt säte i Skåne och är en regional satsning på barns och ungas möte med samtida konst. Bästa Biennalens konstbiennal 2021 äger rum i hela södra Sverige i samverkan med Regionssamverkan Sydsverige som är ett samarbetsorgan för Sveriges sex sydligaste regioner och som arbetar för en långsiktig hållbar utveckling för Sydsverige.

 

Regionsamverkan Sydsverige består av regionerna Skåne, Blekinge, Halland, Jönköpings län, Kalmar län och Kronoberg. Bästa Biennalen finansieras av alla medverkande arrangörer och regioner samt Kulturrådet.