Kulturnätverk Växjö

Frukostträff på Utvandrarnas hus – Kulturnätverk Växjö

 

DAGENS TEMA: Att skildra och gestalta det lokala

NÄR: Torsdag 30 mars, kl 8.00–10.00 (Frukostmingel 8.00-8.30. Start på scen 8.30)

MEDVERKANDE:

IDA ANDERSEN
Författare som bl.a. utgivit romanen ”Här slutar allmän väg” som skildrar en ung flickas liv i hippiemiljö på småländska landsbygden. 2019 kom ”I oxögat” som var första delen i trilogin om Kosta glasbruk under 1700-talet. I höst kommer del två: ”Skörgossen”.

SARA MÖLLER
Konstnär född i Växjö och verksam i Göteborg. Hon tog sin masterexamen i keramik på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg 2009. Hennes verk visas nationellt och internationellt. 2017 uppfördes Sara Möllers offentliga konstverk ”Pissed Elin” i Växjö.

SAMTALSLEDARE

Petter Ericsson, Kulturparken Småland.

 

Vad är Kulturnätverk Växjö?

Kulturnätverk Växjö är en mötesplats öppen för verksamma inom Växjös kulturliv. Under hösten 2022 och våren 2023 genomförs tre frukosträffar på Utvandrarnas hus. Inbjudna är fria kulturaktörer, kulturinstitutioner, kulturföreningar, studieförbund, studenter inom humaniora och alla som bidrar till Växjös kulturliv. Det blir inspirerande samtal som inramas med aktuell kultur från Växjö.

Träffarna är gratis men föranmälan krävs. Kulturnätverk Växjö vill skapa kompetenshöjande samtal och bidra till ökade kontaktytor – för ett starkt, vitalt och lustfyllt kulturliv i Växjö kommun!

Anmäl dig här

Begränsat antal platser, anmäl dig idag!

Har du något aktuellt kulturprojekt du vill berätta om på frukostträffen? Mejla: petter.ericsson@kulturparkensmaland.se

Efter frukostträffen, kl 10.00,  finns det möjlighet att få en förhandstitt på Smålands museums nya barn- och familjeutställning ”LEKfullt”.

 

Initiativtagare och arrangör av Kulturnätverk Växjö är Kulturparken Småland i samarbete med Växjö kommun