Lediga jobb

Kronobergs slottsruin med norrsken på himlen i bakgrunden

Avdelningschef för avdelningen kulturmiljö och forskning, Kulturparken Småland AB

Vi söker en ny avdelningschef till avdelningen för kulturmiljö och forskning. Avdelningen ansvarar för frågor om kulturmiljövård (arkeologi och byggnadsvård) samt den pedagogiska verksamheten på våra besöksmål. Avdelningens uppgift är också att arbeta med historieförmedling och forskningsrelaterade frågor. Det handlar i första hand om länets och regionens kulturhistoria samt våra två profilområden glas och migration. God kunskap inom dessa områden är en merit. Avdelningschefen har såväl personalansvar som ekonomiskt ansvar. Du ingår i ledningsgruppen tillsammans med VD och övriga avdelningschefer.

 

Vem är det vi söker?

Du bör ha god omvärldsbevakning där du känner till aktuella frågor som rör museisektorn i stort. Ett intressant nätverk på nationell/internationell nivå är värdefullt i arbetet. Inom ramen för tjänsten ingår också att ansöka om och administrera projekt samt arbeta med löpande kontakter med universiteten, andra kulturarvsaktörer, civilsamhället och andra tänkbara samarbetspartners.

 

God ledarskapsförmåga och förmåga att utveckla och entusiasmera personalen är en förutsättning liksom god administrativ förmåga. Vi förutsätter också att avdelningschefen har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, även på engelska.

 

Du har lämplig akademisk utbildning. Har arbetat som ledare, gärna med kompetens som projektledare, har erfarenhet av museibranschen, men gärna också erfarenhet från andra branscher. Som person är du kreativ, resultatinriktad och känner ansvar för helheten i en verksamhet med ett brett kunskapsspektrum.

 

Vi erbjuder stor möjlighet att utveckla och påverka uppdraget i linje med ägardirektiv och verksamhetsplan.

 

Vi har kompetenta medarbetare och en vacker och stimulerande arbetsmiljö. På avdelningen finns en hög kompetens inom flera ämnesområden och med en driftig och engagerad avdelningschef ser vi framför oss stora möjligheter att blicka framåt och utveckla avdelningens verksamhet.

 

Låter det intressant?

Ansökan skickas till: Marianne Nicklasson, personalhandläggare, 0470-704208, hr@kulturparkensmaland.se

 

Ansökan skall vara oss tillhanda senast: 2020-03-31

 

Frågor

Lennart Johansson, VD, 0470-70 42 47, Marianne Nicklasson, 0470-70 42 08

 

Facklig representant DIK

Samuel Palmblad, 0470-704215, samuel.palmblad@kulturparkensmaland.se

Om Kulturparken Småland

Kulturparken Småland är ett kommunalt bolag som ägs av Region Kronoberg och Växjö kommun. Kulturparken Småland driver verksamhet vid Smålands museum (Sveriges äldsta länsmuseum), Sveriges glasmuseum, Utvandrarnas Hus, Kulturarvcentrum Småland, Ångaren Thor, Kronobergs lantbruksmuseum och Kronobergs slottsruin. Bolaget ansvarar också för kulturmiljöfrågor som byggnadsvård och arkeologi.

 

Kulturparken Smålands uppgift är att samordna och driva kulturarvsfrågorna i Kronobergs län och det gör vi bl.a. genom att arbeta med utställningar, samlingar, arkiv och publik verksamhet. Vi har ett 50-tal medarbetare och du som avdelningschef får goda möjligheter att påverka verksamhetens inriktning och utveckling.

 

Organisationen har fyra avdelningar: Kulturmiljö och forskning, Samlingar och arkiv, Publika avdelningen samt Kansliavdelningen.