Museiklubben

Museets klubb för nyfikna och kreativa unga

 

Museiklubben är Kulturparken Smålands klubb för kreativa barn som vill träffas för att göra kul grejer på museet och skapa med händerna. 

Museiklubben riktar sig till barn som är 7-12 år och klubben träffas på Smålands museum. Att vara med i Museiklubben är enkelt – biljett skaffas antingen till varje tillfälle eller till de tillfällen som man känner att man vill vara med på.

Klubbens tidigare träffar

Ull

Textilkonstnären Yvonne Habbes verk inspirerar oss till eget skapande med ull. Efter att ha sett konstverken i utställningen startar skaparverkstaden där det kan bli tovning av jongleringsbollar eller kollage med ull i olika färg och form eller något helt annat.

Korg

Utställningen Älskade korg inspirerar oss till att skapa egna korgar i naturmaterial.

Teckna serier med historisk inspiration tillsammans med konstnären Åskar Lilja

Med inspiration från museet tecknar vi serier tillsammans med konstnären Åskar Lilja.

Kom och tälj med Elin!

Museiklubben träffas för att göra kul grejer på museet. Den här gången kommer Elin från Hemslöjden Kronoberg och lär oss täljningens grunder. Vi täljer barkbåtar och gör segel i näver, och så tittar vi in i Emma Dahlqvist utställning It´s Now or Näver.

Skapa Snåländskt och utforska möjligheter i lokala resurser

Museiklubben gästas av Emma och Camilla från Fem2Design som jobbar med att skapa Snåländskt och utforska möjligheter i lokala resurser och återbruk. På lördag kommer vi lära oss hur man gör fröpapper, som man sedan får ta hem och plantera. Planteringen av fröpapper kommer vara bra för insekter, humlor och fjärilar. Pappret tillverkar vi själva genom att återvinna gammalt kopieringspapper. Det blir både snyggt och finurligt hälsar Emma och Camilla.