Välkomna till Kulturparkens pedagogiska avdelning

Pedagogisk verksamhet från förskola till gymnasiet, sfi och särskola.

På Kulturparken Smålands olika besöksmål erbjuder vi skolprogram för stora och små. Våra utställningar, magasin och olika historiska miljöer hjälper till att närma sig och förstå vår historia och samtid. Här på Kulturparken möter ni pedagoger med specialkunskaper inom historia, etnologi och arkeologi. Välkomna till oss för ett inspirerande lärande och för att väcka elevers intresse och nyfikenhet inför historia.

Pedagog och historiker Håkan Nordmark ler mot kameran och håller upp ett föremål som har tillverkats i den pedagogiska verkstaden. Föremålet är ett glas som någon har målat på.

Pedagogisk visning

Kom och ta del av våra utställningar, följ med på en visning där vi utforskar och diskuterar tillsammans, naturligtvis anpassat till ålder på eleverna och speciella önskemål. På sidan för vårt pedagogiska program har vi listat rekommenderade åldrar på beskrivningarna av utställningarna.

Tid: 40-60 minuter
Kostnad: 350 kr per klass

 

Visning med verkstad

Vill klassen inleda med en visning för att sedan fortsätta med att skapa själva i vår pedagogiska verkstad rekommenderar vi detta alternativ. Till de flesta av våra skolprogram har vi utformat en eller flera verkstadsuppgifter. Ett sätt för eleverna att reflektera, diskutera och skapa själva utifrån det vi pratat om ute i utställningen.

Tid: 1,5-2 timmar
Kostnad: 500 kr per klass

 

 

Barn tar på sig rockar för att besöka arkiven på Kulturavcentrum

Besök på egen hand

Skolgrupper med lärare som vill gå runt på museet på egen hand går in med fri entré, men anmäl gärna ert besök i förväg så ert besök inte krockar med inbokade grupper.

Anmäl er genom vår reception på info@kulturparkensmaland.se,
0470-70 42 00, eller genom oss pedagoger. Lärare med skolgrupper som besöker museet utan pedagogiskt program från museet ansvarar själva över besöket och vistelsen i museets miljöer i fråga om ordning och säkerhet.

 

 

Håkan Nordmark pratar inför en skolklass med barn.

Vi kommer till er!

Har ni inte möjlighet att besöka oss på museet kommer vi gärna till er skola med ett anpassat program. Kontakta oss för olika alternativ.

Pedagog Håkan Nordmark guidar barn på Kronobergs slottsruin

På vandring i historien

Följ med på en vandring genom århundranden. Tillsammans letar vi efter och tittar på spår av Växjös förflutna, det går också att förlägga vandringen i närmiljön kring din skola. Vi ställer frågor som: Var det en viking som reste runstenen vid domkyrkan? Vem gömde och glömde den medeltida silverskatten? Är det sant att det var en avsatt kung som satte eld på domkyrkan år 1276 och har det verkligen runnit en bäck i Bäckgatan? Dessa och många fler frågor besvaras under vandringen, som också kan genomföras i området runt din skola, men då med helt annat innehåll.
Tid: 1-2 timmar. Bokas fram till 31 oktober. Kostnad: 500 kr per klass

Boka program

Museipedagog och historiker
Håkan Nordmark
0470-704217
Mejla

Boka program

Museipedagog och etnolog
My Wassvik
0470-704248
Mejla