Kommande utställningar

Smålands museum

Olika stickade huvudbonader

På huvudet

– Handstickade mössor och huvudbonader i naturmaterial

Många stickar efter egna mönster. Det har vi uppmärksammat genom att ha bjudit in stickare i Kronoberg för att visa en mångfald av stickade huvudbonad.  Kreativiteten har flödat. På utställningen kan ni se allt från mössor till hattar i hand- och maskinspunna garner.

Vernissage den 7 september kl. 14.00.

Invigning av Britt-Marie Sjöberg, Växjö. Stickerska som för 10 år sedan började sticka det som inte behövs, men som ändå skapar något meningsfullt både för stickaren och betraktaren.

 

 

 

 

Utvandrarnas hus

Fireborrowed by Runo Lagomarsino

We believe to be a land and the truth is we are barely a landscape

Runo Lagomarsino

Runo Lagomarsinos utställning We believe to be a land and the truth is we are barely a landscape kopplar ihop historisk och samtida migration. Växjö och Småland är centrala platser. Konstnären lyfter fram skildringar om exilens första intryck och minnesbilder. Olika berättelser möter och tar spjärn mot varandra i en utställning med skulpturer, bilder och filmer.

 

Utställningen är en del av omtalade konstprojektet Nya Småland där Lokal kunskap kombineras med internationell samtidskonst i syfte att undersöka det politiska, sociala och estetiska landskapet i Småland.

 

Runo Lagomarsino är utbildad på konsthögskolorna i Valand och i Malmö och Whitney Independent Study Program i New York.  Han utsågs av Venedigbiennalens kurator 2015 Okwui Enwezor som en av tre konstnärer från Sverige till att delta i biennalens huvudutställning All the world’s futures.

 

Vernissage 21 september på Utvandrarnas hus