Välkommen tillbaka till museet!

Tisdag 16 mars öppnar Smålands museum och Sveriges glasmuseum. Publik och besökare hälsas välkomna tillbaka till ett uppfräschat museum. Den exklusiva utställningen ”Orrefors skatter” har förlängts och utställningen ”Slöjd i form” är helt ny. Kronobergs kulturhistoria väntar på dig!

Smålands museum och Sveriges glasmuseum hälsar både nya och tidigare besökare välkomna. I stora utställningshallen visas den exklusiva glasutställningen ”Orrefors skatter” och nu finns det återigen möjlighet att besöka  forntidsutställningen ”13000 år – forntiden nära oss”, som invigdes strax innan verksamhet stängdes under hösten. Det blir också premiär för ”Slöjd i form”, en utställning som är producerad av Hemslöjden Kronoberg. Formellt invigdes ”Slöjd i form” under Kulturnatten men det är först nu som den blir tillgänglig för besökare.

Under de senaste månader har en rad renoveringar genomförts i museet. Delar av museet har försetts med nya golv och Orgelsalen har fått nytt ytskikt på väggarna. Även tillgängligheten i museet är ökad.

Tryggt och säkert besök

Kulturparken säkerställer ett tryggt och säkert besök och vidtar relevanta smittskyddsåtgärder. Lokalerna är stora och luftiga och publikantalet är anpassat efter respektive utställning för att undvika trängsel och möjliggöra att besökarna kan hålla ett tryggt avstånd mellan varandra. Museet har ett maxantal för besökare i byggnaden som helhet, stationer med handsprit, och för den som önskar finns munskydd att få i museets entré.

Maximalt 200 besökare

Vi tar emot maximalt 200 besökare i museibyggnaden. Dessutom är varje utställning i museet tydligt markerad med individuellt maximalt antal besökare.

Öppettider från och med 16 mars 2021

Öppettider Kulturparken Småland